www.cararawathati.com
ummuayyash87@gmail.com
60183164133

USAH PANDANG RINGAN MASALAH HATI BERLEMAK!

PENINGKATAN DRASTIK PENGHIDAP MASALAH HATI BERLEMAK

Tahu tak anda, seramai 25 – 30% berisiko mengalami masalah hati berlemak dan 15% daripadanya berakhir dengan penyakit SIROSIS HATI atau KANSER! 

BERISIKO MASALAH HATI BERLEMAK

BERISIKO SIROSIS HATI 

BERISIKO KANSER HATI

Ramai orang memandang ringan masalah hati berlemak kerana kebanyakan orang tidak menyedari simptom dan tandanya, namun mungkin ramai yang tak tahu bahaya yang menanti sekiranya masalah hati berlemak dibiarkan tanpa rawatan.

Pengabaian masalah hati berlemak boleh menyebabkan berlakunya kerosakan hati dan sangat berisiko tinggi untuk mendapat KANSER HATI ! 



BIARPUN penyakit hati berlemak ini jarang didengari kebanyakan orang namun sebenarnya kadar penyakit ini telah menunjukkan peningkatan yang drastik dalam statistik seluruh dunia.

Lebih menakutkan lagi kerana penyakit ini sangat berkait rapat dengan mereka yang menghadapi masalah obesiti, kolesterol tinggi dan diabetes.


Pada mulanya mereka hanya mengadu…



Bila seseorang datang kepada kita dan mengadu ada simptom dan gejala dibawah, berkemungkinan dia sedang menghadapi masalah hati berlemak.

Usah abaikan tanda-tanda seperti :

1) Kerap merasa letih dan lesu

2) Berat badan turun dengan mendadak

3) Hilang selera makan

4) Kerap loya dan muntah

5) Merasa sakit atau tidak selesa dibahaian kanan abdomen

6) Mata putih bertukar menjadi kekuningan

Sekiranya Anda Juga Mengalami Simptom Dan Gejala Yang Sama Seperti Di atas..



Teruskan membaca supaya anda tahu apa yang perlu anda lakukan.



BAHAYA HATI BERLEMAK JIKA DIBIARKAN

Penyakit hati berlemak ini pada awalnya bukanlah satu penyakit kronik tetapi keadaan ini perlu di atasi segera demi mengelakkan keadaan menjadi semakin teruk dan boleh membawa maut.

Penyakit hati berlemak – Non Alcoholic Fatty Liver Disease (NAFLD) ini adalah sejenis gangguan hati kronik yang mana penyakit ini boleh muncul bertahun lamanya dalam tubuh manusia tanpa disedari sehingga mencapai satu tahap yang membimbangkan.


Masalah hati berlemak yang tidak dirawat boleh mendedahkan individu tersebut kepada penyakit hati dan masalah kesihatan lain yang LEBIH SERIUS!



Kenapa Hati Berlemak Sangat Bahaya Jika Tidak Dirawat?

Masalah hati berlemak adalah ‘SILENT DISEASE’ yang boleh mengancam nyawa dalam diam.

Lihat 4 Tahap Kerosakan Hati Ini Dan Saya Pasti Kita Semua Tidak Ingin Melaluinya …

Tahap 1 : Berlaku keradangan pada hati.

Keradangan di hati merupakan tanda sistem imun badan kita bertindakbalas dengan bahan asing yang ada dalam badan, contohnya terlalu banyak racun. Perkara ni boleh sebabkan pembesaran pada hati.

Ada banyak sebab berlakunya keradangan pada hati. Lemak yang lebih dihati, terlalu banyak racun atau jangkitan virus pada hati boleh menyebabkan hati bengkak.

Tahap 2 : Fibrosis – gabungan parut hati

Apabila keradangan tidak dirawat, hati akan mula terluka. Rangkaian bekas luka ini akan menggantikan rangkaian hati yang sihat dan perkara ini boleh mengurangkan fungsi hati, dan proses ini disebut sebagai fibrosis.

Ketika fungsi hati semakin menurun, racun dan lemak akan berkumpul dihati. Ini boleh mengakibatkan hati tidak berfungsi dengan baik, bekas luka tersebut akan block aliran darah ke hati. Pada tahap ini, masih ada kesempatan untuk selamatkan hati melalui rawatan serta perubahan gaya hidup.

Tahap 3 : Luka parut yang teruk akan menyebabkan sirosis

Sekiranya fibrosis tidak dirawat, ia berisiko untuk berkembang ke tahap berikut yang dipanggil sirosis, iaitu rangkaian parut berat pada hati. Pada tahap ini, ia tidak lagi boleh sembuh dengan sendirinya. Untuk sampai ke tahap sirosis ini memerlukan tempoh yang lama, adakala memakan masa 20-30 tahun.

Tahap Akhir : Kegagalan fungsi hati

Pada tahap ini, hati telah hilang semua kemampuan untuk berfungsi dan tidak dapat sembuh. Kegagalan fungsi hati boleh menyerang dengan cepat hanya dalam masa 48 jam sebagai respon terhadap racun atau overdose ubat. Sedangkan kegagalan hati kronik yang berlaku akibat sirosis mungkin telah berlaku selama bertahun. Di tahap ini, pilihan terbaik adalah transplan hati.

Kegagalan hati yang semakin teruk boleh memberi kesan kepada mental dan fizikal seseorang seperti merasa bingung, hilang arah, hilang nafsu makan, dan penurunan berat badan yang cepat dan mendadak.

Adakah saya juga berisiko menghadapi masalah hati berlemak?

Anda salah seorang yang berisiko menghadapi masalah hati berlemak sekiranya anda :

+ Menghidap diabetes

+ Ada masalah tekanan darah tinggi

+ Tidak menjalani gaya hidup yang sihat

+ Kerap tidur lewat malam

+ Ada masalah kolesterol tinggi

+ Merokok

+ Tidak menjaga diet pemakanan dengan baik

+ Obesiti

“Setakat ini belum ada ubatan yang terbukti berkesan untuk merawat masalah hati berlemak..”


Bahkan pengambilan ubatan untuk tempoh jangka masa panjang sedikit sebanyak memberikan kesan kepada tubuh badan kita…

Oleh sebab itu, anda masih disini membaca halaman ini.

Beri kami bantu anda untuk atasi masalah ini dengan cara semulajadi dan berkesan, tiada kesan sampingan kepada tubuh badan.

MEMPERKENALKAN

DTX COMPLEX



Kita semua tahu bahawa hati yang sihat memainkan peranan yang penting untuk kesejahteraan dan kesihatan kita.

Mari kita bantu tubuh kita singkirkan toksin untuk mengembalikan dan mengekalkan kesihatan hati kita, supaya kita berasa lebih sihat dan mencegah daripada penyakit yang kronik.

Bagaimana DTX COMPLEX boleh membantu atasi masalah hati berlemak ini?

DTX® Complex membekalkan nutrisi untuk menyokong fungsi hati yang sihat menggunakan formulasi herba yang melindungi dan merangsang fungsi tubuh untuk mengekalkan hati yang sihat.



DTX COMPLEX mengandungi 6 bahan semulajadi, dihasilkan saintis bertaraf dunia, ada kajian klinikal, lulusan KKM, mendapat kelulusan HALAL daripada JAKIM dan TERBUKTI berkesan!

Milk thistle untuk melindungi hati daripada toksin dan membantu atasi masalah sirosis hati.

Artichoke untuk membina semula sel-sel hati.

Dandelion untuk membantu fungsi hati, sangat berguna ketika berlakunya pembengkakan hati dan jaundis.

Curcumin (kunyit) merupakan bahan anti oksida dan meningkatkan kesan anti keradangan.

Reishi mushroom untuk atasi keletihan kronik.

Schizandra yang berfungsi untuk meningkatkan jumlah enzim dalam hati yang bertujuan untuk tujuan detoksifikasi dan perlahankan pembentukan toksin.

3 Jaminan bakal anda terima apabila anda mengamalkan
DTX COMPLEX ini

SELAMAT

Produk yang selamat datangnya daripada bahan-bahan yang berkualiti, dan itulah yang kami gunakan. Keselamatan mutlak  amat penting di Shaklee dan kami tegaskan bahawa standard kami tiada tandingan.

TERBUKTI

Para saintis kami sentiasa mencari bahan dan ramuan yang tulen dan mujarab dari alam semula jadi, semakan terbitan saintifik dan melakukan kajian mereka sendiri untuk mengesahkan keberkesanan dan kemujarabannya.

BERKESAN

Kajian Suplemen Pemakanan Shaklee adalah kajian perintis mengenai pengguna suplemen pemakanan jangka panjang yang menunjukkan bahawa mereka yang mengambil suplemen Shaklee memiliki kesihatan yang jauh lebih baik.

Lihat Apa Kata Pengguna DTX COMPLEX

**Saya juga antara ribuan pengamal DTX COMPLEX sebab saya sayangkan hati saya**

For months he suffered mata putih jadi kuning, dah jumpa doktor cek macam-macam tapi result normal..
Lepas try makan DTX COMPLEX kuning kat mata dah pudar dan dah hilang…

2 minggu makan DTX COMPLEX untuk masalah liver enzime tak normal, result darah dah NORMAL…


Alhamdulillah!

Check doktor baru-baru ni ok dah sikit bengkak hati. Nak order lagi 2 botol DTX COMPLEX..

Doktor bagitau hati mak ada radang dan luka, lepas ambil DTX COMPLEX radang dan luka sembuh 100%, lemak kat hati pun takde!

Makcik ni dah ambil 3 botol DTX, Alhamdulillah liver dah normal. Lemak semua dah takde

Soalan Biasa Pelanggan Tanya

BERAPA LAMA BOLEH NAMPAK KESAN?

Tiada tempoh spesifik, cuma berdasarkan pengalaman pengguna, boleh lihat kesannya dalam tempoh 1 hingga 3 bulan pertama penggunaan.

ADAKAH SAYA MASIH PERLU MENJAGA MAKAN?

Waktu kita sihat pun wajib jaga makan, apatah pula kalau kita sedang sakit. Pemakanan faktor utama penentu kepada tahap kesihatan kita. Ambillah makanan yang sihat dan betul.

BOLEHKAH DIAMBIL BERSAMA UBATAN?

Sekiranya anda mengambil sebarang ubat-ubatan, pastikan anda jarakkan dalam tempoh SEJAM dengan pengambilan DTX COMPLEX.

IBU HAMIL BOLEH AMBIL?

Ibu hamil tidak dibenarkan untuk mengambil DTX COMPLEX ini.

SAYA BERMINAT NAK DAPATKAN.
BERAPA HARGANYA?

Berapa anda sanggup laburkan untuk kesihatan HATI anda yang tiada gantinya tu?

1k? 10k? 100k?

Sebenarnya, nilai kesihatan anda tak dapat dinilai dengan wang ringgit!



INILAH HARGA PELABURAN KESIHATAN ANDA



Setiap pelanggan kami layak menerima konsultasi dan cara pengambilan yang betul yang boleh meningkatkan kesan pengambilan DTX COMPLEX beserta tip dan penjagaan pemakanan yang betul.

SIAPA SAYA?

Berpengalaman 5 tahun dalam dunia nutrisi bersama Shaklee

Saya Zulaikha, bekerja sepenuh masa membina perniagaan Shaklee dan sehingga kini masih giat dan aktif membantu ramai orang dalam meningkatkan kualiti kesihatan, kewangan dan kesejahteraan hidup. 

Hidup ini adalah pilihan.
Mulakan sekarang, anda mampu mengubahnya!


Penulis di,
ummuayyash.com & cepatsihat.com

GET STARTED NOW